Ballerup Taekwondo Klub
 
 

Kort om os

Vi blev grundlagt af Palle René Petersen m.fl. i 1974. Vi var den første taekwondo-klub på Sjælland og har i mange år været en af landets førende. Oprindelig hed vi Ballerup Taekwondo Klub, men i 2019 ændrede vi navn til Ballerup Kampsport Center. På engelsk: Ballerup Martial Arts Center. Vi bærer også det koreanske navn Hwarang der betyder blomstrende ungdom.

Årsagen til navneskiftet var at vi igennem årene har udviklet os til at træne mere end blot taekwondo. I perioden 2007-2011 havde vi også i nunchaku-do under navnet Copenhagen Nunchaku, og siden 2013 har vi også undervist i wing tzun. Dertil kommer at vi i 2016 udvidede træningskonceptet for vores yngste børnehold – og senere øvrige børnehold – til allround kampsport baseret på taekwondo, wing tzun og brasiliansk jiu jitsu. Siden 2019 har vi udviklet et selvforsvarsprogram med selvforsvar for kvinder og teenagepiger, hvilket er baseret på brasiliansk jiu-jitsu og wing tzun.

   
Generelt har vi altid været åbne for at integrere teknikker fra andre stilarter, bl.a. kungfu, jiu-jitsu, aikido og filippinsk knivforsvar, hvilket bl.a. har udvidet vores taekwondo, så især selvforsvarsdelen heraf er væsentlig mere omfattende og anvendelig end hvad man oplever andre steder.

Fælles for al vores træning er at den har højt teknisk niveau, hvilket skyldes vores dygtige instruktører. Grundlaget for det høje niveau går tilbage til 1975, hvor vi i mange år frem havde tæt samarbejde med klubbens koreanske stormester Shin Boo Young. I årenes løb har også andre dygtige ledere og trænere løftet den konstante udvikling.

Parallelt med kampkunsten har vi også motionsfloorball. Derudover er der mulighed for træning i vores styrketræningslokale.

Klubbens drives af frivillige ledere og trænere m.fl. Alle er velkomne til at give en hånd med, hvad enten det blot er at lave kaffe, gå en omgang med støvsugeren eller købe ind til et arrangement.