Ballerup Taekwondo Klub
 

5 seje børn og unge til taekwondo-stævne

Fredag den 13. januar var kommunalbestyrelse vært for foreningsledere m.fl. ved gallafest på Baltoppen, hvor der bl.a. var uddeling af støtte fra Team Ballerup. Blandt støtte­modtagerne var Ballerup Taekwondo Klub, der fik 45.000 kr. til talentudvikling og elite­arbejde. Allerede dagen efter fik støtten ben at gå på, da klubbens børn og unge var i aktion.

Det skete ved et kampstævne i Roskilde den 14. januar. Det var et puljestævne, der modsat de såkaldte KO-stævner ikke betyder, at man udgår efter en tabt kamp. I stedet får deltagerne lov til at kæmpe mod alle, som de er i gruppe med. Det sikrer alle deltagerne flere kampe og dermed mere erfaring.

Ballerup Taekwondo Klub deltog med 5 børn og unge. Den ene af dem, Lasse Dalgaard 11 år, havde fået dispensation til at deltage ved stævnet, da han endnu ikke har orange bælte (svarende til ca. 1 års træning). Han havde dog vist talent, da han ved et internt klubstævne i september vandt guld efter at være startet til taekwondo blot få uger forinden.

Ved lørdagens stævne i Roskilde gjorde han det også fint mod sine modstandere, der alle havde trænet i længere tid end ham selv. I første kamp blev han dog diskvalificeret, fordi han kom til at sparke sin modstander i hovedet, hvilket ikke er tilladt for børn. I næste kamp var der atter for høje spark, men denne gang gik det ud over Lasse’ hoved, hvilket bevirkede at modstanderen blev diskvalificeret.

En anden af klubbens debutanter var 10-årige Elena Arndt-Jensen. Hun havde ikke ligefrem heldet med sig i sine tre kampe, hvoraf den ene f.eks. endte med pointscoren 18-20 i modstanderens favør. Hun var dog en ”sej tøs”, der heller ikke i sin sidste kamp lod sig stoppe, selv om de utallige blå mærker og knubs gjorde ondt samtidig med at trætheden meldte sig. Trods nederlagene endte hun på 3. pladsen i sin pulje.

Klubbens sidste børnekæmper var 9-årige Nicolai Hansen. Han har ved 2 tidligere stævner været en hård modstander for konkurrenterne, men han var ikke i sit es denne gang. Han gjorde det godt i de første 2 kampe, hvor en spark over knæet dog bevirkede, at han ikke kunne gennemføre 3. kamp.

Casper Jørgensen, 15 år, tabte sin første kamp til en meget bevægelig modstander. Anden kamp blev en svær kamp, idet han mødte en hårdtsparkende modstander. Først blev han ramt med et hårdt spark på låret, selv om der ikke må rammes under bæltehøjde. Dernæst blev han ramt i hovedet, hvilket satte en stopper for kampen. Som junior og senior er det tilladt at sparke mod hovedet, der er beskyttet af en hjelm. Men Casper Jørgensen nåede ikke at blokere modstanderens fod, der ramte uheldigt og resulterede i blodnæse.

Sidste kæmper var 14-årige Hasan Abbasi, der siden sit sidste stævne viste klar fremgang. Første og anden kamp vandt han uden problemer, og i tredje kamp kastede modstanderens sekundant håndklædet i ringen. I fjerde kamp havde Hasan Abbasi atter bedre overblik og overskud end sin modstander og vandt således også denne. Femte kamp blev en dyst mellem to meget trætte og brugte udøvere. Kampen endte med en beskeden pointscore på 4-0 til Hasan Abbasi, der dermed vandt guld.