Ballerup Taekwondo Klub
 

Nordiske Mesterskaber i Taekwondo

I weekenden 21.-22. januar mødtes de bedste taekwondo-udøvere fra Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark til Nordiske Mesterskaber i Århus. Udfordringen for de mange deltagere var dog i første omgang at besejre det kolde vejr og nå frem til stævnet. Mange ventede knap et døgn på at krydse Storebæltsbroen, der var lukket indtil lørdag formiddag. Stævnet blev derfor flere timer forsinket, inden kampene om guldmedaljerne kunne begynde.

Fra Ballerup Taekwondo Klub deltog Allan Bjørk Pedersen og Claus Thomsen, der begge er støttet af Team Ballerup. De deltog i henholdsvis kamp og teknik. De Nordiske Mesterskaber var for Allan Bjørk Pedersen en generalprøve frem mod US Open.

Allan Bjørk Pedersen har siden december arbejdet hårdt og ihærdigt for at forbedre både sin teknik og form frem mod de Nordiske Mesterskaber. Her kom han I ilden lørdag, hvor han mødte en svensker. Kampen var præget af, at det var to kontrakæmpere, der derfor længe stod og kiggede hinanden an, før duellerne tog fart. Allan Bjørk Pedersens trænings­forberedelser viste sig tydeligt, og han lavede ikke de samme fejl, som han plejede. I dele af kampen var han også svenskeren overlegen. Men svenskeren formåede at følge med i scoringerne, så de to kæmpere lå pointmæssigt lige gennem alle kampens 3 runder.

I kampens sidste sekunder satte Allan Bjørk Pedersen slutspurten ind med perfekte angreb og kontra. Men dommernes pointgivning fald til svenskerens fordel, der dermed vandt kampen. Efterfølgende gennemgang af videooptagelser bekræftede dommerfejlene, og Allan Bjørk Pedersen skulle således have vundet kampen og været videre i turneringen.

Søndag var det Claus Thomsens tur til at dyste mod de skandinaviske modstandere. Også hans forberedelser lykkedes, og han slog således de fleste af konkurrenterne. Men endnu engang måtte Ballerup se sig slået af en svensker, der dermed henvist Claus Thomsen til en sølvmedalje.

Allan Bjørk Pedersen er atter tilbage i Team Danmarks træningscenter i Farum, hvor han sammen med kamplandsholdskollegerne arbejder på de sidste forberedelser frem mod US Open, der afholdes i næste uge i Dallas, Texas. Stævnet er et af verdens største inden for taekwondo med omkring 2000 deltagere fra 50 nationer.

Turen til US Open sponsoreres af Team Ballerup, der hermed sender Allan Bjørk Pedersen af sted for anden gang. Han deltog i Las Vegas for 3 år siden, hvor han med fremragende præstationer fik sit internationale gennembrud. De fleste kæmpere har hver deres favorit­stævne, hvor de mentalt føler sig godt tilpas. For Allan Bjørk Pedersens vedkommende må det siges at være US Open efter hans succes for 3 år siden.