Ballerup Taekwondo Klub
 

US Open i Taekwondo

Ballerup Taekwondo Klubs formand har netop modtaget besked fra Dallas, Texas, hvor klubbens landsholdskæmper Allan Bjørk Pedersen har deltaget i US Open. Den Team Ballerup støttede dansker vandt første kamp suverænt men blev i anden runde slået ud af ham, der senere vandt turneringen.

Forberedelserne

US Open er et af verdens største taekwondostævner med omkring 2000 deltagere fra 50 nationer. Stævnet blev afholdt de seneste 4 dage (16.-19. februar) i Dallas Convention Center, Texas. Allan Bjørk Pedersen tog til Dallas for 8 dage siden sammen med trænere og kolleger fra kamplandsholdet.

Betingelserne var ikke de bedste for Allan Bjørk Pedersen, idet han i ugen op til afrejsen døjede med betændelse og hævelse i det ene skinneben og derfor ikke kunne træne. Benet kom dog i bedring i Dallas, og Allan Bjørk Pedersen har derfor gjort, hvad han kunne for træningsmæssigt at indhente det tabte i den forgangne uge. Heldigvis skulle han først i kamp i går, søndag.

Allan Bjørk Pedersens tur til US Open sponsoreres af Team Ballerup, der hermed sender ham af sted for anden gang. Han deltog i Las Vegas for 3 år siden, hvor han fik sit internationale gennembrud. Allan Bjørk Pedersen har dermed set frem til atter at deltage i sit ”favoritstævne”.

Opbakningen hjemmefra

Ballerup Taekwondo Klubs formand Claus D. Thomsen har de seneste to måneder fulgt klubkammeratens forberedelser på tæt hånd. Sammen med andre klubkolleger gik han rundt med krydsede fingre i går i håb om, at Allan Bjørk Pedersen gjorde det godt til stævnet. Vigtigst var, at han vandt sin første kamp for dermed at bryde den onde cirkel, som han har været inde i ved det seneste halve års stævner. Det lykkedes, idet Allan Bjørk Pedersen vandt over Jared Huyett (USA) med den suveræne pointscore 7‑0.

I anden kamp mødte Allan Bjørk Pedersen en meget dygtig modstander. Kampen endte 2‑9. Allan Bjørk Pedersen udtaler, at han i kampen fik lidt for meget respekt for sin modstander. Efter yderligere 3 vundne kampe endte denne med at vinde turnereingen. Det er dog ingen skam at tabe til så dygtig en modstander, så Allan Bjørk Pedersen kan være stolt over sin indsats. Kollegerne i klubben glæder sig i hvert fald herover.

Hjemme venter nu Allan Bjørk Pedersens kæreste, Marta, der har måttet undvære sin helt i 1½ uge. Når der er hvilet ud efter turen har Allan Bjørk Pedersen en måned til at forberede sig til Danmarksmesterskaberne 25. marts i Gladsaxe, hvor også Hasan Ali Abbasi fra Ballerup deltager.