Ballerup Taekwondo Klub
 

Hasan tæt på guld ved stort internationalt stævne

I weekenden 13.-14. maj blev et af Nordens største internationale stævner, Lomma Cup, afholdt i Sverige. Fra Ballerup Taekwondo Klub deltog Hasan Abbasi, der kæmpede sig flot gennem 5 kampe og var tæt på at vinde guld. Det var første gang, at den Team Ballerup støttede udøver deltog som junior, hvilket gjorde præstationen endnu mere usædvanlig.

Flot debut som junior

Der var tilmeldt 700 deltagere fra hele Europa til stævnet, så vejen til guldmedaljerne var lang. 14-årige Hasan Abbasi fra Ballerup havde således 5 kampe foran sig, da han tidligt om morgenen gjorde klar til første kamp mod en dygtig kontrakæmper fra Sverige. Hasan Abbasi kæmpede taktisk godt og vidste, at han var nød til at angribe med mange spark lige efter hinanden. Det resulterede i en sejr på 10-3. Nye kampregler bevirker, at kampen bliver stoppet før tid, hvis en af kæmperne når 12 point eller bringer sig foran med 7 point, hvilket netop var tilfældet i Hasan Abbasi’s første kamp.

Den næste modstander var fra Norge og havde vundet sin første kamp 7-0, hvilket gav Hasan Abbasi sommerfugle i maven. Nordmanden sparkede hårdt og gav en masse albuer, hvilket bestemt ikke var Hasan Abbasi’s livret. Men Hasan Abbasi lod sig ikke stoppe og scorede i første omgang kun med spark mod hovedet. Netop dette er tilladt, når man bliver junior, hvilket Hasan Abbasi havde glædet sig til. I anden omgang ramte nordmanden Hasan Abbasi med et spark over knæet, hvilket ikke er tilladt. Det samme gjaldt et efterfølgende spark i skridtet, så nordmanden indkasserede en del advarsler og minuspoint, som til sidst resulterede i 7 points føring og dermed sejr på 11-4 til Hasan Abbasi.

Tredje kamp var mod en englænder, der kæmpede som Hasan Abbasi’s seneste modstander ved DM i marts. Med erfaringerne herfra var Hasan Abbasi klædt godt på til dette møde og vandt dermed kampen 9-2.

Dommerfadæse kostede guldet

Modstanderen i fjerde kamp kom fra Tyskland. Denne bragte sig foran 4-0 i første omgang, men i anden omgang sendte Hasan Abbasi sin modstander til tælling 2 gange efter spark i hovedet. Da tyskeren efterfølgende angreb, kvitterede Hasan Abbasi med to spark på vesten og endnu et i hovedet, hvilket resulterede i en sejr på 8-5.

I sidste kamp stod menuen atter på ”svensk pølseret”. Det var den hurtigste og dygtigste modstander, som Hasan Abbasi endnu har mødt. Første runde endte 9-8 i dansk favør. Der var dermed udsigt til, at vinderen blev den, som først nåede 12 point. Med 30 sekunder tilbage af kampen var Hasan Abbasi foran 10-9 og angreb derfor efter hovedet for at score 2 point. Han ramte, men dommerne gav ingen point. Til gengæld gav de fejlagtigt 2 point til svenskerens spark i maven på Hasan Abbasi, hvilket kun berettiger til 1 point. Denne unfair bedømmelse resulterede i svensk sejr og stor utilfredshed fra tilskuerne, der ikke var i tvivl om, at Hasan Abbasi blev frarøvet en ellers velfortjent guldmedalje. Desværre var denne dommerfadæse langt fra den eneste under stævnet.