Ballerup Taekwondo Klub
 

EM i Taekwondo

I dagene 26.-28. maj blev der i Tyskland afholdt Europamesterskab i Taekwondo. Allan Bjørk Pedersen fra Ballerup Taekwondo Klub var blandt de 8 kæmpere, som forsvarede de danske farver mod de øvrige 41 europæiske nationer. Selv om det ikke blev til medalje, var EM-deltagelsen en succes.

Optimale forberedelser

Under en coachingsamtale i november sidste år fik Allan Bjørk Pedersen klarlagt sit næste store mål og en handlingsplan herfor. Med deltagelse i bl.a. US Open var målet at blive udtaget til EM. Målet blev en realitet i marts, og Allan Bjørk Pedersen indledte dermed de sidste forberedelser op til selve mesterskabet.
Undervejs er Allan Bjørk Pedersen blevet rost for sin målrettede træningsindsats og tekniske udvikling, hvilket sågar er blevet fremhævet overfor Team Danmark. Årsagen til fremgangen er først og fremmest den personlige vilje og energi. Dertil kommer, at der omkring Allan Bjørk Pedersen har været den nødvendige opbakning lige fra kæresten derhjemme til klubben, hvor formand og kollega Claus D. Thomsen har fulgt tæt op om forløbet i samarbejde med landsholdsledelsen. Endvidere har klubben sammen med Team Ballerup ydet økonomisk støtte til Allan Bjørk Pedersens deltagelse i bl.a. US Open, der var en indirekte forudsætning for at blive udtaget til EM.

Klar til kamp

Under EM var det en meget tændt Allan Bjørk Pedersen, der var klar til kamp. Han var 100% koncentreret om den forestående første kamp mod Ion Vizitiu fra Republikken Moldova. Allan Bjørk Pedersen var klar til at tage føringen allerede fra starten af kampen, men han havde lidt svært ved at få åbnet op. Både modstanderen og han selv var meget passive i første omgang. Først til sidst i omgangen ramte Allan Bjørk Pedersen med et hårdt spark til ryggen, men dommerne gav intet point herfor.
I pausen før anden omgang foreslog assisterende landsholdstræner Stig Kramer, der sekunderede Allan Bjørk Pedersen, at angribe med fler-kombinationsangreb, så snart dommeren satte anden omgang i gang. Det gjorde Allan Bjørk Pedersen så, og efter udveksling af flere angreb, havde Allan Bjørk Pedersen bragt sig foran 2-1. Det åbnede kampen, for nu var moldoveren nød til at angribe. Allan Bjørk Pedersen udnyttede dette med sine kontraspark og endte med at vinde kampen 6-0.

Kæmpede til sidste sekund

Anden kamp skulle stå mod Oleg Kasatkin fra Rusland, der i sin første kamp havde besejret Østrig 7-4. Russeren var en hurtig og teknisk dygtig kæmper, der angreb med mange sparkekombinationer. Første omgang endte 2-2 og kampen forløb derefter meget jævnbyrdigt. I kampens sidste minut var Allan Bjørk Pedersen foran med et enkelt point og begyndte derfor at kæmpe passivt. Men russeren blev ved med at presse på og fik 30 sekunder før tid udlignet samtidig med, at Allan Bjørk Pedersen indkasserer 1 minuspoint. Dermed var det nu russeren, som førte med 1 point. I de sidste 20 sekunder af kampen forsøgte Allan Bjørk Pedersen sig med en masse angreb mod den nu meget passive russer. Men angrebene gav desværre ikke gevinst, og Allan Bjørk Pedersen endte således med at tabe kampen 3-4. En lidt ærgerlig afslutning på et ellers vellykket EM-eventyr, hvor Allan Bjørk Pedersen havde både vilje og energi til at gå hele vejen mod guldet. I stedet blev det til en delt 9. plads.

Klubformand Claus D. Thomsen, der støttede Allan Bjørk Pedersen på dagen, var alligevel meget tilfreds. Dette fordi Allan Bjørk Pedersens udvikling gennem det seneste 6 måneder viser, at han har potentiale til at nå endnu længere end EM. Ballerup Taekwondo Klubs grundlægger, Palle Petersen, der også var kørt den lange vej til Bonn for at støtte Allan Bjørk Pedersen, var ligeså veltilfreds. For ham var det samtidig en oplevelse at overvære mesterskabet, idet det er over 25 år siden, at han sidst overværende et sådan stævne. Dengang var det ham, der var træner og leder for Ballerups kæmpere.