Ballerup Taekwondo Klub
 

Ballerup vandt Scandinavian Open

Lørdag den 11. november sørgede den Team Ballerup støttede taekwondo-kæmper Allan Bjørrk Pedersen for, at der blev hentet guld ved dette års Scandinavian Open, som blev afholdt i Horsens. Guldmedaljen blev vundet i meget flot taekwondo-stil.

 

Vikingernes kamp

Kampen om guldet kom til at stå mod fra Island. En kæmper, som Allan Bjørk Pedersen aldrig tidligere havde mødt. Men Island er kendt for stærke kæmpere, så der var lagt op til en spændende finalekamp. Ved kampens start tog Allan Bjørk Pedersen initiativ til angreb, men islændingen gik i infight og lukkede af. Lidt efter prøvede den danske landsholdskæmper igen ved at angribe med forreste ben. Men modstanderen formåede at svare igen med et hurtigt baglæns kontraspark. Ingen af kæmperne blev dog noteret for point. Til gengæld fik Allan Bjørk Pedersen efterfølgende tildelt point for et lidt forkølet kontraspark.

Mod slutningen af kampens første runde ramte Allan Bjørk Pedersen sin modstander med et direkte baglæns spark. Kanonen gik rent ind og ramte islændingen hårdt i maven, så han gik i knæ og blev sat til tælling. Sidstnævnte belønnes med et ekstra point, og Danmark var dermed foran 3-0. Islændingen kom atter på benene, men Allan Bjørk Pedersen var hurtigt over ham. Angrebet pressede modstanderen ud mod hjørnet af kamparealet, og Ballerup-kæmperen afsluttede angrebet med et indadgående svingspark i hovedet på sin modstander. Spark til hovedet giver 2 point, så kæmperne gik til pausen med stillingen 5-0.

Smagen på Allan Bjørk Pedersens hårde spark var tydelig at spore hos islændingen, som i pausen havde det skidt og stod bøjet over spanden. Men som ægte viking vovede Helgi Rafn Guömondsson sig ud i endnu et slag mod Team Ballerups kamphane. Med den store føring havde Allan Bjørk Pedersen luft i budgettet til at prøve forskellige sparkekombinationer. Han var i aktion fra starten af omgangen, og der gik ikke længe før islændingen måtte lægge hoved til endnu et spark fra danskeren. Pointene for dette velplacerede spark gjorde Allan Bjørk Pedersen til sejrsherre, idet en kamp stoppes før tid, hvis den ene kæmper bringer sig foran med 7 point (eller når 12 point).

 

Godt udgangspunkt til DM og French Open

Ballerup Taekwondo Klubs øvrige 4 deltagere ved stævnet gjorde det også godt, selv om den internationale gav kamp til stregen. Det blev dog til endnu 2 finalepladser, hvoraf den ene resulterede i en bronzemedalje til 13-årige Linea Slagslunde. Hun var dog ikke helt tilfreds med at skulle stå nederst på medaljeskamlen, så nu er hun atter tilbage i træningslokalet med henblik på at gøre det endnu bedre, når der om 1½ uge afholdes Danmarksmesterskaber i de tekniske discipliner.

I samme weekend flyver Allan Bjørk Pedersen til Paris for at deltage i French Open. Med den netop vundne guldmedalje om halsen og det i tankerne fastbrændte fodaftryk på islændingens kampvest er motivationen på plads til årets sidste kampstævne. For nogle af Ballerups teknikudøvere venter der dog endnu et stævne i Hamborg efter DM.