Ballerup Taekwondo Klub
 

Guld ved Danish Open

Mens Ballerup Taekwondo Klubs landsholdskæmper Allan Bjørk Pedersen var til VM i Kina, sørgede 4 af klubkammeraterne for at hente medaljer hjem ved Danish Open lørdag den 19. maj. De 4 Team Ballerup-støttede udøvere hentede i alt 4 medaljer hjem til klubben. Bedst gik det for tidligere landsholdsudøver Claus Thomsen.

 

På den anden side af jordkloden

Samtidig med, at tankerne i Ballerup fulgte klubkammerat Allan Bjørk Pedersens deltagelse i VM på den anden side af jorden, tog 4 af Ballerup Taekwondo Klubs teknikudøvere til Vejle for at dyste i de tekniske discipliner ved Danish Open. De skulle egentlig have været 5 af sted, men sygdom forhindrede desværre Bettina Jasmin Laursen i at deltage.

Først på gulvet var 13-årige Linea og Cecilie Slagslunde, der i pigegruppen for ikke-sortbælter var oppe imod 16 danske og udenlandske konkurrenter. Begge Ballerups piger viste flotte præstationer på gulvet i den hårde kamp om de 5 finalepladser. Linea Slagslunde kom gennem nåleøjet og sluttede efter finalen på en flot 3. plads.

Samme placering fik 27-årige Toke Herholdt Groth i den tilsvarende herregruppe, hvor en tysk konkurrent løb med guldmedaljen. Toke Herholdt Groth havde sat næsen op efter guld eller sølv, men dagens indsats rakte desværre kun til en bronzemedalje. Dette var dog en fornem placering i betragtning af, at det var et internationalt stævne på højt niveau.

 

Dusør udlovet mod Ballerup

I sortbæltegruppen over 30 år deltog Claus Thomsen, der til daglig er træner for ovennævnte i Ballerup Taekwondo Klub. Hans primære fokus ved stævnet var som altid rettet mod eleverne, mens hans egen deltagelse havde anden prioritet. For de omkringværende havde Claus Thomsen virket meget afslappet i forhold til sin egen stævnedeltagelse. Men i det øjeblik, han trådte ud på kampgulvet, afslørede hans udstråling, at det bestemt ikke var tilfældet. I kraft af hans mangeårige erfaring som eliteudøver har han blot evnen til at ”tænde” på det rette tidspunkt. Hans præstationer på gulvet var således ikke til at tage fejl af, og det var blot et halvt point, der afholdt ham fra medaljeskamlens øverste trin.

Sølvmedaljen i den individuelle figurdisciplin skulle vise sig ikke at være nok for Claus Thomsen, der også stillede op i disciplinen speedbreak. Den arrangerende klub, Vejle, havde designet en ny bane på 65 meter med 5 brædder, hvoraf 2 skulle gennembrydes med uvante teknikker. Ud over Vejles hjemmebanefordel havde Claus Thomsen også en ”dusør” imod sig. En instruktør fra Vejle havde nemlig lovet is til hele sin klub, hvis blot en af de 4 Velje-deltagere snuppede guldet fra Ballerup, der åbenbart blev anset som storfavorit. Claus Thomsen sørgede dog for, at ingen i Vejle fik ondt i maven pga. is i sommervarmen. Han løb nemlig med guldet i tiden 16,02 sekunder og henviste dermed Vejle til en 2. plads efterfulgt af Norge, Tyskland og Island. Med denne sejr var det 10. gang, at Claus Thomsen vinder Danish Open.