Ballerup Taekwondo Klub
 

Allan’s VM-kamp

VM-eventyret blev kort for Ballerup Taekwondo Klubs landsholdskæmper Allan Bjørk Pedersen, der var blandt de 7 danskere, som forsvarede Dannebrog ved VM i Beijing, Kina. Den Team Ballerup-støttede eliteudøver tabte i indledende runde kampen mod Alharbi Yasser Qhazis fra Saudi Arabien, hvilket betød farvel til håbet om en VM-medalje.

 

Ærgerligt nederlag

Verdensmesterskaberne i taekwondo, der afholdes i Beijing, startede fredag den 18. maj. De danske kæmpere rejste til Beijing allerede ugen forinden, for at vænne sig til tidsforskellen og den kinesiske forsommer, hvor temperaturen ved ankomsten var over 30 grader.

Det danske VM-hold bestod af 2 kvindelige og 5 mandlige kæmpere. Heriblandt Allan Bjørk Pedersen fra Ballerup Taekwondo Klub. Der var i alt 1700 deltagere fra 124 nationer ved verdensmesterskaberne, så vejen til medaljeskamlen var lang for alle deltagerne.

Søndag den 20. maj var dagen, hvor Allan Bjørk Pedersen skulle i aktion. Hans forberedelser til VM havde været begrænset af en skadet fod, så forventningerne var ikke sat for højt op. Ifølge den presseansvarlige i Dansk Taekwondo Forbund var Allan Bjørk Pedersen desuden plaget af maveonde på kampdagen, hvilket bevirkede, at han ikke var i højeste gear, da han gik på banen for at møde sin modstander fra Saudi-Arabien.

Saudieren kom foran med et enkelt point efter første omgang. I anden omgangen bed Allan Bjørk Pedersen tænderne sammen og scorede to point, men mistede et af dem på grund af to advarsler. I tredje omgang var det atter Allan Bjørk Pedersen, der lagde ud med at angribe. Han holdt dermed saudieren væk fra sig men fik dog ikke udnyttet sine angreb ordentlig. Lidt heldigt fik saudieren to point mod Allan Bjørk Pedersen inden kampens afslutning, og Ballerup-kæmperen måtte dermed se sig slået med cifrene 4-2.

 

Set med positive øjne

Kun en af de danske kæmpere havde succes ved VM, idet han vandt 3 kampe, inden han i kvartfinalen mødte sin overmand. De øvrige danskere tabte deres første kampe ligesom Allan Bjørk Pedersen, der havde set frem til at vinde minimum et par kampe. Et nederlag allerede i første runde var derfor ærgerligt, men det er nu engang spillets regler. I hver vægtklasse er der i sidste ende kun én vinder, så de øvrige deltagere ender som tabere før eller siden i turneringen. Her er det vigtigt at tænke på, at VM-deltagelsen i sig selv er en stor præstation, idet vejen hertil er lang og koster utallige timer i træningslokalerne.

Næste VM bliver afholdt i København i år 2009, hvilket blev besluttet på World Taekwondo Federations generalforsamling, som blev afholdt i forbindelse med VM i Beijing. Allan Bjørk Pedersen har længe set frem til dette VM på hjemmebane, hvilket dermed formodes at blive hans store mål for fremtiden.