Ballerup Taekwondo Klub
 

4 guldmedaljer ved stort tysk stævne

Team Ballerup-støttede elite- og talentudøvere deltog lørdag den 2. juni i det store internationale stævne Hamburg Classics, hvor der var deltagelse af 250 udøvere. Ballerup Taekwondo Klubs samlede medaljehøst blev 4 guld og 3 sølv.

 

Flot afslutning for synkronpigerne

Hamburg Classics blev i denne omgang det sidste stævne for Ballerup Taekwondo Klubs synkronhold, idet den ene af holdets udøvere, Amalie Nørgaard, om en måned flytter til Schweiz. Det var derfor en stor glæde, da hun sammen med veninderne Linea og Cecilie Slagslunde vandt deres 3. internationale guldmedalje i synkrondisciplinen.

Amalie Nørgaard vandt også en sølvmedalje, da hun debuterede i freestyle, der er den sværeste af de tekniske taekwondo-discipliner. Hun går dermed i fodsporene på sin træner Claus Thomsen, der er tidligere dansk og international mester i denne disciplin.

Linea og Cecilie Slagslunde var yderligere to gange på medaljeskamlen. Først i den individuelle disciplin, hvor de trods hård konkurrence vandt henholdsvis sølv og guld. Dernæst vandt de velfortjent den ekstraordinære disciplin familiesynkron.

Ballerups fjerde og sidste guldmedalje blev vundet af Toke Herholdt Groth. Hamburg Classics var hans første udenlandske stævne, men det afholdt ham ikke fra at yde sit bedste under konkurrencen. Med sejren fik han dermed revanche fra Danish Open i maj, hvor en tysker snuppede guldet.

 

Underlige dommerbedømmelser

På en af stævnets 4 baner forsøgte dommerne at dømme efter nogle nye og anderledes regler, som taekwondoens hjemland Korea gør et ihærdigt forsøg på at indføre på verdensplan for at placere sig selv i den tekniske førerposition, som Danmark og andre europæiske lande ellers har haft i mange år. Reglerne er i stil med dem, som koreanerne indførte, da der sidste år i Sydkorea blev afholdt det første VM i taekwondoens tekniske discipliner. Til stor skændsel for en ellers meget ”ren” sport vandt koreanerne samtlige VM-titler på korrupt vis.

Forsøget på at følge de nye regler gav nogle meget besynderlige bedømmelser på den fjerde bane, hvor Ballerups øvrige to udøvere var i konkurrence. Claus Thomsen blev til stor undren for både udøvere og tilskuere henvist til en sølvmedalje, og Bettina Laursen endte på en fjerdeplads til trods for, at hun burde have været på medaljeskamlen.

Bettina Laursen var meget forståeligt skuffet over resultatet, der betød, at hun ikke fik en med hjem ligesom resten af klubkammeraterne. Claus Thomsen trak blot på smilebåndet over sin tvivlsomme placering. Han har gennem sine mange år som eliteudøver oplevet langt værre bedømmelser. Det er nu engang en konkurrenceform med subjektive dommer­bedømmelser, og ikke alle dommere er lige kvalificerede. Nogle gange er man heldige med dommerne, og andre gange føler man, at de er imod en. Vigtigst er ens egen bedømmelse, der kan bruges til den videre træning og udvikling. For Claus Thomsen er det i øvrigt ikke hans egne men derimod hans elevers resultater, der har størst betydning. Og med dette stævnes medaljehøst kan han være yderst tilfreds.