Ballerup Taekwondo Klub
 

Wonderful Copenhagen

Da der for nylig blev afholdt Wonderful Copenhagen var det ikke medaljer men erfaring, der blev hentet hjem til Ballerup Taekwondo Klub. Team Ballerup-støttede landsholdskæmper Allan Bjørk Pedersen har siden VM i Beijing været plaget af en skade og deltag derfor ikke. I stedet var han en værdifuld coach for Ballerups øvrige deltagere.

 

Højt internationalt niveau

Ballerup Taekwondo Klubs unge talenter Hasan Abbasi (15 år) og Casper Jørgensen (17 år) havde henholdsvis 7 og 13 modstandere i deres respektive vægtklasser ved det store internationale kampstævne Wonderful Copenhagen, som med over 300 deltagere blev afholdt i Valbyhallen lørdag den 18. august. Med deltagelse fra mange nationer og deres landsholdshold var der lagt op til hårde kampe på højt niveau for Ballerups unge kæmpere.

Casper Jørgensen mødte i sin første kamp en nordmand. Med 2 spark til danskerens hoved scorede nordmanden flest point og sendte dermed Casper Jørgensen ud af stævnet efter blot en enkelt kamp. Casper Jørgensen gjorde dog et flot arbejde og havde stor glæde af, at have sin kamptræner Allan Bjørk Pedersen som coach. Sidstnævnte har sjældent tid hertil på grund af egne stævnedeltagelser i forbindelse med sin rolle på landsholdet. Men en skade har for en tid henvist ham til en plads uden for kamparealet.

 

Kamp til sidste sekund

Hasan Abbasis modstander var en landsholdskæmper, som var svær at læse, fordi han brugte mange finter og var meget hurtig og eksplosiv. Modstanderens føring med 2 point i første omgang blev reduceret i anden omgang, hvor Hasan Abbasi med flere angrebsforsøg scorede 1 point. Modstanderen forsøgte at hindre angrebene ved flere gange at holde i Hasan Abbasis kampvest, hvilket kostede advarsler og minus point.

Med pointscoren 1-1 i starten af tredje omgang begyndte Hasan Abbasi at kæmpe mere taktisk, idet han vidste, at den mindste fejl kunne koste sejren. Hasan Abbasi scorede dermed 3 point men fik også 1 minuspoint for at skubbe. Modstanderen var dog en god kontrakæmper og score point på angrebene fra Ballerups side. Hasan Abbasi kæmpede til sidste sekund men måtte til sidst se sig slået med slutresultatet 3-4.