Ballerup Taekwondo Klub
 

Sort bælte til Casper efter 7 års træning

Lørdag den 17. november var en historisk dag for Ballerup Taekwondo Klub, da der for første gang i mange år blev afholdt dangraduering i klubbens lokaler. Casper Jørgensen, der startede med at træne taekwondo som 9-årig for mere end 7 år siden, blev gradueret 1. dan og opnåede dermed det eftertragtede sorte bælte. I den fysisk hårde graduering deltog også Mark Elsgart og Claus Thomsen, der blev gradueret henholdsvis 2. dan og 5. dan.

 

Historisk begivenhed

Der er kun en gang tidligere i historien afholdt dangraduering i Ballerup, hvilket skete i 1976. Siden da er klubbens sortbælter blevet gradueret i Hamborg hos stormester Shin Boo Young (9. dan). Efter 31 år danner Ballerup nu igen rammer omkring dangradueringerne. Meget passende sker det i tæt samarbejde med Allan Paulsen 5. dan (Sønderborg) og Ky Thuy Dang 6. dan (Hamborg), der begge har tætte bånd til Ballerup.

Allan Paulsen er den dansker, som har trænet taekwondo i flest år, idet han startede i 1971, da den første danske klub åbnede. Han blev i øvrigt gradueret til 1. dan i Ballerup i 1976. Ky Thuy Dang startede sin træning i Vietnam i 1970. Da han i 1975 flyttede til Danmark, fortsatte han sin træning i Ballerup, hvorfra han senere grundlagde andre klubber. Siden er han flyttet til Hamborg, hvor han bl.a. har været chefinstruktør hos Shin Boo Young.

I gradueringspanelet ved den netop afholdte dangraduering sad også Palle Petersen, der grundlagde Ballerup Taekwondo Klub i 1974, samt John Pedersen, der var formand og chefinstruktør i klubben frem til omkring 1990. Klubbens tidligere nøglepersoner Bo Detlefsen og John Villy Scheerer skulle også have været en del af panelet men var forhindret her i.

 

Nyt koncept

Dangradueringen blev startskuddet for et nyt koncept, som er blevet til samarbejde med Ky Thuy Dang og Allan Paulsen. Det betyder, at der i forhold til andre steder stilles meget høje krav til udøverne, som dermed kun består dangradueringen, hvis de har et højt teknisk niveau og samtidig er i absolut topform. Dermed skærpes Ballerups i forvejen høje krav til det at bære det sorte bælte.

Ballerups deltagere ved dangradueringen var 17-årige Casper Jørgensen og Mark Elsgart samt klubbens leder gennem 12 år, Claus Thomsen. De 3 personer er også kendt fra nationale og internationale mesterskaber, hvor de er støttet af Team Ballerup.

Deltagerne fik deres sag for under gradueringen, som blev indledt med 3 timers hårdt fysisk arbejde. De skulle bl.a. gennemføre 2 × 5 minutters fuldkontakt kamp mod 1 modstander samt efterfølgende kamp mod 2 og 3 modstandere. Derudover skulle deltagerne vise deres evner til at forsvare sig mod kniv, kølle og pistol. Der skulle også demonstreres kraft og præcision ved flyvespark, bl.a. med spring over en 60 cm høj og 150 cm lang forhindring. Endelig skulle hver udøver gennemføre forskellige gennembrydninger. Både enkeltstående og kombinationer, hvor sidstnævnte svarer til slag og spark mod f.eks. 4 modstandere.

Deltagerne havde forberedt sig grundigt gennem de seneste år og klarede dermed alle udfordringer i overbevisende stil. Med præstationer i topklasse gav deltagerne det nye koncept en flot start, og samtidig lagde de et højt niveau for fremtidens dangradueringer.

Efter dangradueringen blev de meget trætte og forslåede udøvere fejret af deres familier og klubkammerater. Aftenen bød først på stor asiatisk buffet, hvor dagens stolte deltagere måtte lægge ører til rosende taler. Festlighederne fortsatte efterfølgende til kl. 5 om morgenen.