Ballerup Taekwondo Klub
 

Ballerup fik 5 Danmarksmestre

Indledende tekst Alle deltagere fra Ballerup Taekwondo Klub vendte hjem med medaljer fra de Danske Teknik Mesterskaber, som blev afholdt lørdag den 24. november i Skive. 5 af de 8 udøvere kom hjem som Danmarksmestre. Yngste vinder var 11-årige Joachim Hunosøe, mens 27-årige Toke Groth blev dobbelt guldvinder. Ballerup markerede sig desuden med udtagelser til det nationale talentudviklingshold samt udtagelser til de kommende Nordiske Mesterskaber.

 

DM-guld til 11-årig

I samme sikre stil som ved Sjællandsmesterskaberne i oktober gik Joachim Hunosøe på gulvet ved Danmarksmesterskaberne, hvor landets bedste udøvere var samlet til dyst. Joachim Hunosøe lagde allerede fra første runde afstand til konkurrenterne, og selv i finalen magtede de ikke at røre ved hans overbevisende sejr i drengegruppen.

Ballerups deltagere i pigegruppen, Cecilie og Linea Slagslunde, gjorde det også godt. Dog måtte de endnu engang se deres ærkerival snuppe guldmedaljen, mens de blev henvist til henholdsvis sølv og bronze. Deres stabile indsats i årets løb er dog blevet bemærket af Dansk Taekwondo Forbund, som derfor udtog Cecilie og Linea Slagslunde til det nationale talentudviklingshold, hvilket i år har været pigernes primære mål.

Juniordamerne Mia Ekvall og Monica Wong endte med 4. og 5. pladser i både figurdisciplinen og speedbreak. Til gengæld endte Mia Ekvall og Monica Wong med guld om halsen i disciplinen 1-skridtskamp, hvor man parvis viser et selvforsvarsshow, som bl.a. bedømmes ud fra teknikkernes effektivitet.

 

Udtagelse til NM

Hos juniorerne var Mark Elsgart i hård konkurrence i sortbæltegruppen, hvor han sikrede sig en bronzemedalje. Pladsen på medaljeskamlen betød samtidig udtagelse til de Nordiske Mesterskaber, som bliver afholdt i Finland til januar.

Ballerups tidligere landsholdsudøver Claus Thomsen blev ligeledes udtaget til de Nordiske Mesterskaber, idet han som ventet vandt sin individuelle seniorgruppe. Forventningerne var også store til Claus Thomsen i speedbreak og showbreak, men her måtte han desværre nøjes med sølvmedaljer. Hans løb i speedbreak var blot 0,1 sekund fra vindertiden på 10,9 sekunder. I showbreak var der også minimal pointforskel til vinderen, som primært hentede point på et saltomortale-spark. De to duellanter er i øvrigt kolleger på det nationale opvisningshold.

Dagens dobbelte guldvinder blev Toke Groth, der i seniorgrupperne for ikke-sortbælter indtog øverste trin på medaljeskamlen i både figurdisciplinen og showbreak. Toke Groth er ligesom Claus Thomsen, Mark Elsgart, Linea og Cecilie Slagslunde støttet af Team Ballerup. Med dagens flotte resultater samt udtagelser til Nordiske Mesterskab og talentudviklingshold siger udøverne fra Ballerup Taekwondo Klub pænt tak til Team Ballerup for støtten.