Ballerup Taekwondo Klub
 

Guld og sølv til 8-9 årige taekwondobørn

Søndag den 25. november var 110 børn under 10 år samlet i Ringsted for at konkurrere mod hinanden. Ballerup deltog med 4 udøvere, som trods deres unge alder viste stort format i både pige- og drengegrupperne. Efter 14 flotte kampe havde de små kæmpere sikret guld- og sølvmedalje til Ballerup, som set i forhold til antal deltagere blev den mest vindende klub.

 

8-årig debutant

Ballerup kom godt fra start allerede i sin første kamp, hvor 9-årige Frederikke Lundahl var i aktion. Hun gik til makronerne fra start til slut og vandt dermed en sikker sejr. Frederikke Lundahl tog også styringen i sin anden kamp, hvor dommernes tætte afgørelse dog faldt til fordel for modstanderen, der senere endte som vinder af gruppen.

Patrick Helsing, 8 år, var meget spændt, idet stævnet var hans første. Nervøsiteten havde dog lagt sig efter hans første kamp, som han vandt med stort gå-på-mod og ihærdig indsats. Anden kamp gik ligeledes godt for Patrick Helsing, indtil han kom til at ramme modstanderen med et for højt placeret slag. Det bevirkede, at Patrick Helsing var lidt tøvende i resten af kampen, som modstanderen derfor endte med at vinde. Patrick Helsing vandt sin tredje kamp uden anstrengelser, idet modstanderen trak sig forinden.

Frederikke Lundahl og Patrick Helsing endte begge på en femteplads i deres grupper, hvor der var 9 piger og 18 drenge.

 

Ballerup i afsluttende finaler

I samme gruppe som Patrick Helsing deltog også Ammad Hameed, der vandt alle sine tre kampe i den indledende pulje, hvorefter han var klar til semifinalen. Efter et tæt opgør endte Ammad Hameed med en sejr i semifinalen, hvormed han gik videre til finalen.

9-årige Kian Moarefi, der var i gruppe med 11 jævnaldrene, var ligeså flyvende og vandt sine tre indledende kampe i flot stil. Herefter gik han direkte i finalen.

Ballerups finaledeltagelser var stævnets to sidste kampe, som blev afviklet samtidig på hallens to kampbaner. Stemningen i hallen var på det tidspunkt helt oppe under loftet, så de to finaler blev afviklet i en fantastisk atmosfære. Med Næstved som modstander på den ene bane og Nørrebro på den anden gjorde Ballerups tilskuere alt, hvad de kunne, for at støtte de to små kæmpere.

Ammad Hameed og Kian Moarefi kæmpede begge en brav kamp og gav alt, hvad de havde i sig. Det samme gjorde deres modstandere, så der var kamp til stregen på begge baner. Efter 2 intense kampe var dommerne klar med deres afgørelser. Kian Moarefi fik tildelt en flot sølvmedalje, mens Ammad Hameed endte med en velfortjent guldmedalje om halsen.