Ballerup Taekwondo Klub
 

DM i kamp

Lørdag den 29. marts var dagen, hvor de bedste danske taekwondokæmpere skulle dyste om Danmarksmestertitlerne i Idrætshuset på Nørrebro. En måned forinden var de 4 bedste i hver vægtklasse blevet udtaget ved et kvalifikationsstævne i Fredericia. Blandt dem 2 talentfulde udøvere fra Ballerup Taekwondo Klub.

 

Bronze efter revanchekamp

Ballerups to kæmpere var 9-årige Ammad Hameed og 16-årige Hasan Abbasi, som vandt henholdsvis bronze og guld ved kvalifikationsstævnet. 17-årige Casper Jørgensen var desværre ikke blandt deltagerne ved DM, idet han blev syg op til kvalifikationsstævnet. Ligeså er Ballerup for tiden uden sin Team Ballerup støttede landsholdsudøver Allan Bjørk Pedersen, der er under genoptræning efter en operation i foden.

Ammad Hameed’s modstander var storfavoritten Martin Hoang fra Viby. Det var anden gang, at de to mødtes, og ligesom første gang måtte Ammad Hameed se sig besejret af en dygtigere modstander. Ammad Hameed leverede ellers en god indsats under kampen men blev skadet af modstanderens hurtige spark mod låret, som ikke er tilladt og derfor resulterede i advarsler. Men skaden var sket på Ammad Hameed, som tabte kampen 2-9. Ammad Hameed opnåede dermed bronzemedalje, mens Martin Hoang gik videre til finalen, som han vandt.

 

Dommerne afgjorde guldet

Hasan Abbasi havde to kampe. Den første mod Rehman Haq fra Nørrebro, som Hasan Abbasi vandt 4 1. Derefter skulle han i finalen møde Mahmood Mawaad, der ligeså var fra Nørrebro. De to kæmpede jævnbyrdigt i kampens tre runder, der endte uafgjort. Det betød, at de to skulle ud i en ekstra runde – sudden death – for at få afgjort hvem af de to, der skulle have guldet om halsen. Men også i denne runde kæmpede de to lige op mod hinanden. Afgørelsen skulle dermed afgøres af dommerpanelet, som valgte at udråbe modstanderen til vinder af finalen. Hasan Abbasi måtte dermed skuffet se sig henvist til en sølvmedalje.

Næste udfordring for Ballerups kæmpere er et talentstævne i Esbjerg i slutningen maj, hvor også nogle af klubbens Team Ballerup støttede teknikudøvere ventes at deltage. I maj er der endvidere et kampstævne for børn under 10 år, hvor klubben forventer at deltage med op mod 10 små kæmpere.