Ballerup Taekwondo Klub
 

Sjællandsmesterskab vundet i Jylland

Det er ikke hver dag, at man har mulighed for at blive Sjællandsmester i Jylland. Det var dog tilfældet da en af Team Ballerups eliteudøvere lørdag den 3. oktober hentede 2 guldmedaljer og 1 sølvmedalje hjem fra Skive.

 

SM og JM side om side

Sjællandsmesterskaberne skulle have været afholdt i Herlevhallen, men arrangørerne fortrød og stævnet endte i stedet med at blive afholdt samtidig med jyske mesterskaber i Skive. Det svarede nærmest til et Danmarksmesterskab. Bortset fra at sjællændere og jyder/fynboer konkurrerede parallelt på hver deres baner i hallen.

Placeringen af det sjællandske mesterskab afholdt mange fra at deltage grundet den lange køretur til Jylland. Der deltog således kun omkring 60 sjællandske udøvere i mesterskabet. Primært talentudøvere og naturligvis eliten. Der var derfor stadig hård konkurrence om pladserne på medaljeskamlen.

Mr. Speedbreak

”Der har vi jo Mr. Speedbreak”, lød det fra arrangørerne, da Ballerup Taekwondo Klubs formand og tidligere landsholdsudøver Claus Thomsen trådte ind i hallen. Netop fordi han har været mest vindende i disciplinen speedbreak, siden den blev officiel i ca. 1996.

Der blev heller ikke ændret ved titlen denne gang, selv om ærkerivalen gennem mange år – Morten Krüger fra Rødovre – endnu engang gav Claus Thomsen kamp til stregen med blot 0,2 sekund efter vindertiden på 9,1 sekunder. De øvrige konkurrenter var 1-3 sekunder langsommere og flere af dem fik derudover tillagt straftid pga. ikke-gennembrudte brædder.

Tæt på 3 guld

Team Ballerup-støttede Claus Thomsen vandt også freestyle-disciplinen, hvor han stillede op med ny musik og koreografi. Han havde traditionen tro fundet noget anderledes musik, så det var spændende om denne faldt i publikums og ikke mindst dommernes smag. Ligeså var publikum og dommere spændte på at se, hvad Claus Thomsen denne gang ville vise af spændende freestyle (også kaldet musik poomse).

Trods en enkelt balancefejl gik både musik og koreografi rent ind hos publikum. Dommernes bedømmelse gav også et fingerpeg om, at Claus Thomsen har gode chancer for at blive Danmarksmester senere på efteråret.

Claus Thomsen var tæt på at hente en tredje guldmedalje hjem til Ballerup. Men desværre lykkedes det kun at gennembryde et af to brædder med et svært dobbeltspark i disciplinen showbreak. Havde han valgt nemmere og mere sikre teknikker var alle brædder sikkert gået over. Men så havde der ikke været den store udfordring, hvilket netop er momentet i denne disciplin. Førnævnte ærkerival lykkedes heller ikke med sine teknikker og endte derfor på en tredjeplads, mens Claus Thomsen snuppede andenpladsen.