Ballerup Taekwondo Klub
 

Guldmedalje med hjælp fra videoanalyse

Det blev til endnu en mesterskabstitel, da Claus Thomsen lørdag den 14. november deltog i Scandinavian Open. Der var 300 deltagere fra Tyskland og de nordiske lande, og det var netop en nordmand, der måtte vinke farvel til guldmedaljen, som endte om halsen på Ballerup Taekwondo Klubs eliteudøver.

 

Udfordring

Claus Thomsen har i år koncentreret sig om freestyle, der er den sværeste og mest udfordrende af de tekniske taekwondo-discipliner. Og netop udfordringen er vigtig for at bevare motivationen til fortsat at konkurrere, når man som mangeårige landsholdsudøver har vundet utallige mesterskaber i årenes løb.

Den største udfordring ved freestyle er koreografien i forhold til musikken, som man vælger til sin freestyle. Claus Thomsen har en god fornemmelse for både musik og koreografi, hvilket man bl.a. kunne opleve, da Ballerup Taekwondo Klub lavede flotte opvisninger i forbindelse med Ballerup Musikfestival i august.

 

Videoanalyse

Forberedelserne frem mod Scandinavian Open blev styrket af, at Ballerup Taekwondo Klubs nye videoanalysesystem, som er ved at blive indført. Klubben har i mange år anvendt videoanalyse. Men langt fra i den udstrækning, som man kunne ønske. For det har hidtil været en langsommelig proces med manuel optagelse og afspilning af videosekvenser. I det nye system sker det derimod automatisk med bl.a. sensorstyring, hvor optagelsen straks gengives enten i normalt tempo eller slowmotion. Dermed opnås der hurtig og effektiv feedback uden lange afbrydelser i træningen.

Ballerup Taekwondo Klubs nye videoanalysesystem er stadig under aftestning, og det er endnu ikke afgjort, om det nye system opfylder behovene, eller om der skal investeres i en dyrere løsning. Videoanalysesystemet er blevet til i samarbejde med Team Ballerup, og det ventes at flere af Ballerups eliteklubber kan drage nytte af et tilsvarende system. Ballerup Atletik Klub har allerede vist interesse herfor.