Ballerup Taekwondo Klub
 

Ballerup vandt dobbelt DM-guld

Lørdag den 28. november deltog Ballerup Taekwondo Klubs eliteudøver Claus Thomsen i årets Danmarksmesterskab, som blev afholdt i Lystrup nord for Århus. Inden han skulle i aktion fik han en sms med besked om, at tre af klubbens talentudøvere netop havde opnået bronzemedaljer ved et kampstævne i Tyskland. Dermed var det op til Claus Thomsen at hente dagens guld hjem til Team Ballerup.

 

Freestyle med spidsede ører

Afgørelsens time var kommet og det var tid til at afgøre hvem, der skulle være årets danske mestre i taekwondo’s tekniske discipliner. Konkurrencen var hård. Ikke mindst i freestyle, showbreak og speedbreak, hvor det er alle mod alle til forskel fra de øvrige discipliner, som er opdelt i alder, køn og bæltegrader. Claus Thomsen var den eneste, som konkurrerede i alle 3 discipliner, der var som de mest publikumsvenlige altid er placeret lige efter hinanden sidst på dagen. Det stiller krav til fokuseringen og kræver derfor ekstra mental forberedelse.

Freestyle var den første af de tre discipliner. Desværre havde arrangørerne problemer med at få musikanlægget til at spille højt. Udøverne måtte derfor spidse ørerne, mens publikum undlod at klappe med for ikke at overdøve den lave musik. Claus Thomsen fik dog efterfølgende stor applaus for sin præsentation, der sikrede ham dagens første sejr.

 

Endnu en guldmedalje

Claus Thomsen havde analyseret resultaterne fra de forudgående sjællandske og jyske mesterskaber nøje og vidste, at det ville kræve noget ekstraordinært at vinde over de dygtige konkurrenter i showbreak. Han havde derfor på forhånd valgt en strategi med avancerede teknikker, bl.a. to avancerede flyvespark, som kunne sikre sejren – men også koste en plads på medaljeskamlen, hvis teknikkerne ikke lykkedes.

Endnu engang leverede Claus Thomsen en fejlfri præstation. Bl.a. med hjælp fra en af sine nærmeste konkurrenter, Morten Krüger fra Rødovre, der desværre måtte udgå pga. en kraftig forstrækning men så til gengæld tilbød at holde et af Claus Thomsens 4 brædder i kampen mod jyderne  God brætholdere er nemlig mindst lige så vigtige som teknikkerne. Især ved avancerede teknikker, hvor der er risiko for at ramme brædderne mindre præcist.

Efterfølgende var Claus Thomsen selv brætholder for en af de jyske konkurrenter, der skulle gennembryde et af sine brædder med et spark under en baglæns salto, som han tidligere har sejret med. Sparket var tæt på at mislykkedes, men kanten af brættet knækkede. Den resterende del af brættet røg til vejrs for kort efter at lande i hovedet på Claus Thomsen  der dog ikke lod sig påvirke heraf.

Med flere perfekte præstationer var der stor spænding, da resultatet af showbreak blev annonceret. Til stor glæde endte Claus Thomsen som vinder af showbreak-disciplinen.

Glæde trods ærgerlig afslutning

Claus Thomsen betragtes af mange som favorit i speedbreak, hvor i han i 1997 sikrede sig sin første DM-titel. Desværre lod det til, at han med dagens 2 guldmedaljer havde opbrugt Ballerups held. For ganske uventet fejlede Claus Thomsen på det sidste bræt i speedbreak, hvilket sendte uden for medaljerække. Dette var meget overraskende, idet han i alle årene siden 1997 har vundet enten guld eller sølv i speedbreak ved DM.

Resultatet i speedbreak var naturligvis ærgerligt. Men med dagens øvrige resultater kunne Claus Thomsen glæde sig over at nå dagens mål, som var at vinde 2 guldmedaljer.