Ballerup Taekwondo Klub
 

Tre bronzemedaljer og en sovepille

Lørdag den 28. november blev en begivenhedsrig dag for Ballerup Taekwondo Klub. Mens eliten dystede ved de Danske Teknik Mesterskaber nær Århus, kæmpede tre af klubbens talentudøvere om medaljer ved et internationalt kampstævne i Kaltenkirschen nord for Hamborg.

 

Knockout

Ud over træningsforberedelserne havde Toke Groth i de sidste 10 dage frem til stævnet ekstra fokus på sin kost for ikke at veje for meget på stævnedagen. Heldigvis deltog han for nylig på Team Danmarks sportsernæringskursus, hvorfra han havde fået nogle anvisninger, som han fulgte nøje. Han var således glad, da vægten på stævnedagen var 300 g under det maksimalt tilladte.

Klubkammerat Christian Reenberg var i den modsatte situation, idet han under sin træning frem mod stævnet havde tabt sig så meget, at han på stævnedagen vejede 200 g for lidt i forhold til vægtklassens minimumsgrænse. Ved danske stævner gør det ikke noget at være undervægtig, men det tillades åbenbart ikke ved tyske stævner. Problemet blev dog hurtigt løst med en tår vand, der bragte Christian Reenberg op på den nødvendige minimumsvægt.

Toke Groth og Christian Reenberg var i samme vægtklasse. Heldigvis ville de først komme til at møde hinanden i finalen, men desværre blev de begge standset af deres modstandere i semifinalerne. Toke Groth kom i sin semifinale bagud med 15 point men kæmpede bravt hele kampen igennem og fik undervejs reduceret den overlegne modstanders føring med nogle gode scoringer.

Christian Reenberg fik også sit at se til, idet hans modstander var utrolig hurtig. Desværre sluttede kampen før tid, idet Christian Reenberg fik en ”sovepille” midt i 2. omgang. Her blev han nemlig ramt i nakken af modstanderens spark, hvilket resulterede i knockout. Han kom til bevidstheden igen efter 10-20 sekunder, hvor han fandt ud af, at kampen var slut. Det blev i øvrigt hans modstander, som vandt den efterfølgende finale.

 

Erfaren sekundant

Sidste deltager var Casper Regel, der ligesom Toke Groth er støttet af Team Ballerup. Han blev i sin semifinale sekunderet af tidligere VM-medaljetager Thuy Dang, som for mange år siden trænede og underviste i Ballerup Taekwondo Klub men i dag bor i Hamborg. Casper Regel havde stor glæde af sin erfarne sekundant. Især i 2. og 3. omgang af kampen.

Casper Regel lavede dog en fejl, som modstanderen formåede at udnytte. Det betød, at modstanderen førte 9-6, da kampen nærmede sig sin afslutning. Dette kunne dog indhentes med et perfekt hovedspark, der giver 3 point. Casper Regel forsøgte sig derfor med et sådan spark i kampens sidste sekunder. Desværre snittede sparket kun modstanderens hoved og gav derfor ikke point.

Trods nederlagene vendte de hårdt prøvede danskere positive hjem fra stævnet med hver en bronzemedalje og nogle gode erfaringer. Christian Reenberg lod sig heller ikke skræmme af sin knockout, der vil blive brugt som ekstra motivation i træningen frem mod næste stævne i januar. I de kommende par uger tager han den dog lidt med ro for at give hovedet hvile.