Ballerup Taekwondo Klub
 

10 af landets bedste ungdomstrænere

Danmarks Idræts-Forbund har udvalgt 10 af landets bedste ungdomstrænere som via deltagelse i Masterclass-træf skal være med til at forme fremtidens uddannelse for ungdomstrænere. Claus Thomsen fra Ballerup Taekwondo Klub er blandt de udvalgte.

 

Masterclass

Henover sommeren afholder Danmarks Idræts-Forbund Masterclass-træf, hvor nogle af landets bedste ungdomstrænere samles for at udveksle erfaringer og bidrage til indholdet i DIF’s nye uddannelse for ungdomstrænere. Masterclass-deltagerne skal desuden være ambassadører for den nye uddannelse og være med til at skabe opmærksomhed om ungdomstrænernes særlige kompetencer inden for eksempelvis teambuilding, coaching og kommunikation.

Claus Thomsen’s engagement i idrætten spænder bredt med mange bolde i luften. Han har i 15 år været succesfuld leder af Ballerup Taekwondo Klub, hvor han underviser 5 dage om ugen. Som den fødte legeonkel underviser han klubbens mindste krudtugler, der tæller over 40 børn i alderen 6-10 år. Derudover underviser han både unge og voksne, som han motiverer og udvikler med gode resultater.

Ud over at være klubbens mand har Claus Thomsen også været forbundsmand, idet han i en periode sad i hovedbestyrelsen i Dansk Taekwondo Forbund.. Han har siden år 2000 været aktiv på Danish Taekwondo Demonstration Team, der er DTaF’s opvisningshold. Endvidere har Claus Thomsen været på landsholdet i 9 år frem til 2005, hvor han blandt utallige internationale mesterskabstitler har sikret EM-guld til Danmark hele 3 gange.

Hjertet banker dog for bredden og klubben trods de mange år som eliteudøver. Ligesom andre frivillige trænere elsker Claus Thomsen at arbejde med mennesker og se dem udvikle sig. Han deler gerne ud af sine erfaringer og ser derfor frem til at deltage i Masterclass og udformningen af fremtidens ungdomstræneruddannelse. Samtidig glæder han sig til at høre om ungdomsarbejdet i andre idrætsgrene og håber at det giver ny viden og ideer til glæde for baglandet.

Læs mere på:
http://dif.dk/ungdif/Forside/Udd/Masterclass.aspx
http://dif.dk/ungdif/Forside/Udd/Masterclass/Masterclass%20sommer%202010.aspx