Ballerup Taekwondo Klub
 

Guldregn i snevejret

Udøvere fra Ballerup Taekwondo Klub trodsede lørdag den 27. november snevejret og kørte til det nordvestlige Jylland for at deltage i Danmarksmesterskabet. Den lange tur blev en stor succes for klubbens tidligere landsholdsudøver Claus Thomsen som gjorde rent bord ved at vinde alle discipliner.

 

Mental forberedelse

Forud for DM deltog flere af Ballerup Taekwondo Klubs konkurrenceudøvere og trænere i Team Danmarks sportspsykologikursus i forbindelse med elitekommunesamarbejdet. Blandt deltagerne var Anni Zeuthen, der fik godt udbytte af kurset. Eksempelvis fik hun sat mere fokus på brugen af mentaltræning frem mod DM.

Anni Zeuthen var som altid spændt og lidt nervøs. Men hun glædede sig til at komme på gulvet. Måske var det den ekstra mentale forberedelse, der gjorde forskellen. For Anni Zeuthen leverede en stabil præstation, og resultatet blev en tilfredsstillende 5. plads.

 

3-dobbelt Danmarksmester

Claus Thomsens første DM-sejr var i 1997 i den tekniske disciplin speedbreak, hvor i han også blev dansk mester i 1998, 1999 og 2001. Men selv om han i alle årene, både nationalt og internationalt, har været dominerende i disciplinen, så har DM-guldet i de seneste 8 år syntes umuligt at genvinde. Lykkes det mon i år eller ender det med niende DM sølvmedalje i rækken?

Inden dette blev afgjort skulle Claus Thomsen først forsvare sidste års DM-titler i freestyle og showbreak. Først gjaldt det freestyle, som han var favorit til at vinde. Tilskuerne fik da også indfriet forventningerne, og dommerne var enige om den flotte præstation var guld værd.

Næste udfordring var showbreak, hvor konkurrencen var endnu hårdere. Intet var afgjort på forhånd. Men da alle deltagere havde været i aktion og fået dommernes bedømmelser var der ingen tvivl om, at Claus Thomsen var sikker vinder. En fejl i dommernes elektroniske pointsystem bevirkede dog, at der i første omgang blev udnævnt en anden vinder. Men fejlen blev opdaget og efter en protest endte guldet retmæssigt i Ballerups hænder.

Sejrene i freestyle og showbreak gav ekstra blod på tanden, da turen kom til speedbreak. Efter et hurtigt gennemløb, hvor alle brædder blev gennembrudt hurtigt og fejlfrit, genvandt Claus Thomsen titlen som Danmarks hurtigste taekwondo-udøver.

 

Mest vindende

Med de 3 suveræne sejre blev Claus Thomsen den mest vindende deltager ved DM. Han fik dermed understreget at han trods 14 år på eliteplan stadig er fit-for-fight. Fra tidligere sponsor, Team Ballerup, lød meldingen ellers sidste år, at det var tid til pension, idet man fra erhvervsklubbens og kommunens side hellere så Claus Thomsen bruge energien på trænerjobbet for at skabe endnu flere talenter i Ballerup Taekwondo Klub.

Men nu er det heldigvis ikke Team Ballerup, der afgør hvornår Ballerups eliteudøvere stopper karrieren. Man kan dyrke idræt hele livet, og konkurrencerne er medvirkende motivation til at holde formen. Et karrierestop vil i øvrigt ikke øge klubbens talentudvikling, for Claus Thomsen bruger i  forvejen det meste af sin tid på frivillig ledelse og undervisning. Og så længe han ikke står i vejen for andres udvikling er det kun godt, at han fortsat kan være forbillede for klubbens børn og unge.