Ballerup Taekwondo Klub
 

15 år på nationalt opvisningshold

Han var med da Dansk Taekwondo Forbunds nationale opvisningshold – Danish Taekwondo Demonstration Team – blev gendannet og lavede sin første opvisning i Cirkusbygningen i februar 2000. Nu takker Claus Thomsen af efter 15 år og et utal af opvisninger.

 

Mange bolde i luften

I fritiden er Claus Thomsen leder af Ballerup Taekwondo Klub hvor han underviser i både den koreanske kampkunst taekwondo og den kinesiske kungfu-stilart wing tzun. Han elsker at se sine elever udvikle sig – også på det personlige plan – hvorfor han gerne deler ud af sine mange års erfaringer til dem som har lysten til at lære. Og netop erfaringerne er noget af det, som adskiller ham fra de fleste.

Ud over at være en ildsjæl i foreningen har han været lige så aktiv på landsholdplan. Han var på landsholdet i perioden 1996-2005, hvor han i flere år var ubesejret ved de største internationale mesterskaber. Sideløbende hermed har han de seneste 15 år været aktiv på det nationale opvisningshold, DTDT, som af nogen også kaldes dansk taekwondos Dream Team.

Claus Thomsen har koreograferet og optrådt med alt fra freestyle music forms (kata) og bølleshows med underholdende stunts til spektakulære flyvespark med gennembrydning af brædder i over 2,5 meters højde. Senest demonstrerede han en avanceret flyvesparkskombination hvor 4 brædder blev gennembrudt med hurtige spark "i luften" for øjnene af et imponeret publikum.

På en måde kan man derfor sige at han stopper på toppen. Afskeden med DTDT betyder dig ikke, at Claus Thomsen stopper som aktiv udøver på andre områder. Fx er det fortsat hans mål at overgå ovennævnte ved at gennembryde 5 eller 6 brædder "i luften". Øvrige showteknikker med stunts og tricks bliver heller ikke lagt på hylden. Klubbens dygtige teenagere bliver allerede trænet her i, og planen er inden længe at starte et formelt opvisningshold i klubben, hvor børn ned til 9 år med teknisk flair vil få udfordret deres evner.

DTDT har lavet shows til en bred vifte af arrangementer såsom musikfestivaller, kongresser, firmaevents, tv-programmer, budogallaer, shoppingcentre og endda zoologiske haver. Ved indvigelsen af Ballerup Superarena i 2001 og VM i taekwondo samme sted i 2009 var DTDT også med til at levere underholdningen.