Ballerup Taekwondo Klub
 

Guld til Wonderful Copenhagen

Thomas Dreyer fra Ballerup Taekwondo Klub kæmpede sig til både guldmedalje og fighterpokal ved årets internationale Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament som blev afholdt lørdag den 20. august i Valbyhallen.

 

Kamp mod elektronikken

Der blev kæmpet med elektroniske veste hvilket gav kæmperne store udfordringer i forhold til at få scoringer på pointtavlen. Dermed var der i flere kampe kun få registrerede scoringer og pointlighed efter hver kamps 3 ordinære runder a hver 1,5 minut. Således måtte 41 årige Thomas Dreyer i to kampe ud i en fjerde runde hvor han måtte sikre sig sejren via 'sudden death'. Sidstnævnte kendes også fra andre sportsgrene og betyder at sejren går til den udøver som først laver en scoring på modstanderen.

Frem mod medaljeskamlen viste Thomas Dreyer stor præcision. Den ihærdige indsats mod de ligeværdige modstandere og ikke mindst kampen med at få point med det elektroniske scoringssystem bevirkede at Thomas foruden guldmedalje også blev belønnet med en velfortjent fighterpokal.

 

Udviklende tiltag

I efteråret venter flere stævner, hvor også klubbens dygtige børnekæmpere skal i aktion. Her bliver udfordringen at gentage successerne fra to stævner i juni hvor 10 børn og unge samt Thomas Dreyer vandt 9 guld og sølvmedaljer. Ballerup Taekwondo Klub har også succes på andre områder og oplever i øjeblikket enorm tilgang af især børn, men også unge og voksne.

Tilgangen af nye medlemmer tager yderligere fart når klubben den 7. september starter et børnehold med allround kampsport for 5 og 6-årige. I flere år har forældre efterspurgt hold for denne aldersgruppe, men det er først nu lykkedes at finde plads hertil, idet klubben i sine lokaler på Tapeten også underviser i kungfu-stilarten Wing Tzun. Nu integreres alle de gode erfaringer i det nye såkaldte mikrohold, hvor børnene foruden en masse motoriktræning kommer til at træne både Taekwondo, Wing Tzun og Brasialiansk Jiu-jitsu.