Ballerup Taekwondo Klub
 

Verdensberømt stormester i Ballerup

Martial arts specialisten Emin Boztepe gæstede i weekenden Ballerup Wing Tzun hvor han underviste på et intensivt seminar.

Emin Boztepe er 3. generation under legenden Yip Man der i 1950'erne startede udbredelsen af den populære kungfu-stilart wing tzun. Dette er portrætteret i flere biograffilm, hvor man også ser Bruce Lee der var elev af Yip Man.

Gennem årene har Emin Boztepe videreudviklet wing tzun'en og skabt et endnu mere effektivt martial arts system. Dette har gjort ham så efterspurgt at han konstant rejser verden rundt for at undervise WT-udøvere og sikkerhedsfolk.

Blandt Ballerups deltagere var 14-årige Silke Christensen der bor i Ganløse. Hun begyndte at træne wing tzun for 1½ år siden. Hendes talent blev bemærket af Emin Boztepe der også roste træningskammerat Cornelius Dybdahl (18 år).

De to er gode eksempler på at det ikke er for sent at lære selvforsvar selv om man først starter som teenager eller voksen. Silke Christensen er også et godt eksempel på at kvinder med fordel kan træne wing tzun hvor højde og muskelstyrke ikke er afgørende. Med en højde på blot 163 cm giver hun nemlig de større drenge kamp til stregen.

Wing tzun blev eftersigende skabt for 300 år siden af en nonne fra et shaolintempel. Hun mestrede flere kungfu-stilarter og designede det nye system til en teenagepige så denne kunne forsvare sig mod fysisk stærkere bøller.

Inden Emin Boztepe tog afsked for at rejse videre til USA blev klubbens leder, Claus Thomsen, rost for de flotte træningsfaciliteter. Dette var store ord fra en som har oplevet utallige sportsfaciliteter på 6 kontinenter.