Ballerup Taekwondo Klub
 
 

Allround kampsport

Siden har 2016 har vi kaldt de yngste børns træning for allround kampsport. Dette fordi vi ud over træning af motorik, balance, styrke osv. giver børnene et bredt fundament inden for kampkunst. Udgangspunktet er taekwondo med især spark som børnene elsker. Derudover lærer vi dem udvalgte basisteknikker fra wing tzun som er effektivt selvforsvar. Endelig lærer børnene faldteknik og gulvkamp hvor sidstnævnte er baseret på brasiliansk jiu-jitsu.

På vores mikrohold indlæres gulvkamp primært når forældrene hver anden måned er med til træningen. Børnene har det sjovt med at blive overfaldet af mor eller far som agerer bølle, og øvelserne kan øves videre når børnene derhjemme tumler rundt med deres forældre på gulvet eller i sofaen.

Allround-træningen adskiller sig ikke meget fra den taekwondo-træning som vi giver de ældre børn og unge. Siden 1995 har vi nemlig udvidet vores taekwondo med førnævnte samt forsvar mod kniv og andre våben. Uden alt dette ville træningen ikke kunne bruges som selvforsvar. Vores taekwondo adskiller sig dermed fra træningen i de fleste taekwondo-klubber hvor man enten træner traditionel taekwondo (med meget grundteknik) eller sportstaekwondo (med konkurrencefokus).

Den stilart af wing tzun som vi træner har ligeså ændret sig fra den klassiske wing chun, der således ikke kun adskiller sig på stavemåden. Wing tzun'en bliver fortsat videreudviklet og udvidet til nutiden så selvforsvarssystemet fortsat trumfer øvrige stilarter m.m. Uden denne udvikling ville systemet kun virke mod andre kinesiske kungfu-stilarter, ligesom den traditionelle taekwondo virkede mod karate i gamle dage.

Oprindelig var det kun vores mikrohold med 6-7 årige som formelt trænede allround kampsport. I takt med at børnene herfra er blevet ældre og rykket op på vores minihold for 8-9 årige har vi efter ønske fra forældrene udvidet dette hold til også at være allround kampsport.

Via menuen øverst kan du se mikro- og miniholdets træningstider. Du kan også læse mere og finde svar på eventuelle spørgsmål via menupunktet Nybegynder som sender dig videre til en side omhandlende start til taekwondo.