Ballerup Taekwondo Klub
 
     

Grundlægger
Palle Petersen

  Træning med Allan Paulsen i Måløvhallens motionsrum 1975

Shin

I 1973 begyndte en 25-årig mand ved navn Palle Petersen at dyrke taekwondo ved nogle træningsarrangementer under Dansk Judo Union. De fandt ofte sted i Sønderborg og Oksbøl. Ved alle træningerne underviste Gun­nar Sørensen fra Sønderborg, som i 1971 star­tede lan­dets første taekwondo klub. Palle Petersen trænede judo og var på daværende tidspunkt formand for judo-afdelingen i IF Frem, Bjæverskov. På et tidspunkt flyttede han til Ballerup, hvor han plan­lagde at starte Sjællands første taekwondo-klub. I mellem­tiden trænede han taekwondo i baghaven sammen med nogle venner.

Grundlæggelsen af Ballerup Taekwondo Klub fandt sted omkring maj 1974 i samarbejde med Niels Viborg og Otto Christensen. Klubbens første officielle træning blev afholdt mandag den 2. september i Måløvhallens motions­rum, hvor klubben havde fået tildelt træningstid i de sene aftentimer tre dage om ugen.

I begyndelsen blev der i Ballerup arrangeret træningsweekender med Gunnar Sørensen. Hans fokus lå dog mere på det forretningsmæssige end det sportsmæssige, hvilket klubbens ledelse ikke var tilfreds med. For det første fik Gunnar Sørensen honorar for undervisningen, som han ofte overlod til sine to dygtige elever, Gunnar Nielsen og Allan Paulsen. Derudover indkasserede han penge fra gradueringer og tjente endvidere på salg af bælter m.v. Ballerup havde på det tidspunkt omkring 300 medlemmer, så der var tale om mange penge. Som følge heraf begyndte klubben i stedet at samarbejde med korea­neren Shin Boo Young, som senere endte med at blive klubbens stormester. Læs mere >>>